Deneme
Bitiş Tarih/Saat 2019-05-05 20:00
Yer

Derneğimiz;

3-4-5 mayıs tarihlerini kapsayan,4 mayıs cumartesi gecesi konaklamalı,Esenyel Tur refakatinde Atalar Diyarı Çanakkale Kültür Turu düzenlemiştir.
Turumuza katılmak isteyenlerin  0 542 672 05 05 telefonda Elmas Çakıroğlu ve 0 532 715 30 93 telefonda Ümit Saral’dan bilgi alıp rezervasyon yaptırmalarını rica ediyoruz.

P R O Ğ R A M
          1.GÜN: Akşam saat 20.00 de Çankaya Belediyesi önünden  hareket.Bursa güzergahından gerekli molalardan sonra sabah saatlerinde Çanakkale’ye varış.
          2.GÜN: Sabah kahvaltımızı alıp,rehberimizle beraber Lapseki’den feribotla Gelibolu yarım adasına geçiyor, Milli parklar ve Şehitlikleri gezmeye başlıyoruz.
          Kilitbahır Kalesi,Namazgah Tabyası,Rumeli Mecidiye Tabyası,Şehit Onbaşı Anıtı,Ezineli Yahya Çavuş Anıtı,Şehitler Abidesi,Settül Bahır,Ertuğrul Koyu,Morto Koyu Fransız Mezarlığını gezip müteakibinde öğlen yemeği molası. Alçıtepe Salim Mutlu Özel Savaş Müzesi,Kanlı Sırt,Mustafa Kemal’in “Ben size taarruz emretmiyorum,ölmeyi emrediyorum”dediği 57.Alay Şehitliği,Tarıya dua eden bir insanın 5 parmağını sembolize eden Conk Bayırı Anıtı,Anzak Koyu,Kabatepe ve Eceabatı geziyoruz.
           Feribotla karşıya geçiyoruz. Çanakkale merkezde Fatih Sultan Mehmet’in yaptırmış olduğu Çimenlik Kalesi ,Deniz müzesi Nusret Mayin Gemisi ve Aynalı Çarşı’yı geziyoruz.
           Akşam yemeği ve konaklamak için Küçükkuyu’daki otelimize gidiyoruz.
           3.GÜN: Otelimizdeki sabah kahvaltısından sonra ilk durağımız Adatepe’ye geçiyoruz.Taş evler arasında yürürken güzeller güzeli Refika Q’nün hikayesini dinleyip köy meydanındaki asırlık çınar ağacının altında çayımızı içiyoruz.Zeytinyağı müzesini gezip Asos Antik kente (Behram Kale’ye ) geçiyoruz.
          Athena Tapınağını,Amfi Tiyatro Mezarlığını gezip 5000 yıllık Truva Antık Kenti’ne Truva Atını görmeğe gidiyoruz.
           Akabinde Ankara’ya dönmek üzere otobüsümüze oluyoruz.

TUR ÜCRETİ: 375 TL

TURA DAHiL HİZMETLER:
          1 GECE KONAKLAMA –ULAŞIM-2 SABAH KAHVALTISI-1 AKŞAM YEMEĞİ-REHBERLİK HİZMETİ-SEYAHAT POLİÇESİ-FERİBOT GEÇİŞ ÜCRETİ-ARAÇ İÇİ İKRAMLAR

TURA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER:
          ÖĞLEN YEMEKLERİ-MÜZE VE ÖREN YERLERİ GİRİŞ ÜCRETİ-ŞAHSİ HARCAMALAR

Ahmet ÜSTOĞLU